Een kijkje achter de schermen: versie 12

Programmeren versie 12

Erik programmeert de nieuwe versie van ZooEasy

Het team van ZooEasy is hard aan het werk met versie 12. Omdat dit de allerlaatste versie voor de pc wordt, zorgen we dat de puntjes op de ‘i’ worden gezet. Zo krijgen onze klanten ook dit jaar weer de uitstekende kwaliteit die ze verdienen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wensen in kaart brengen
Gedurende het hele jaar krijgen we vragen, verzoeken en wensen van onze klanten. Al deze vragen worden verzameld en geselecteerd. De selectie vindt plaats op technische haalbaarheid. Ook kijken we of de wens specifiek voor één dier geldt, of dat iedere fokker en kweker er baat bij heeft. Hoe vaker een vraag of wens binnenkomt, hoe groter de kans dat deze verbetering wordt doorgevoerd. Voor versie 12 hebben we daarnaast ook contact opgenomen met onze 100 actiefste klanten. Uit de hele wereld kregen we ideeën binnen, zoals verzoeken om de zoekfunctie makkelijker te maken en om meerdere foto’s toe te voegen op de kweekkaarten. Ook kregen we vaak leuke reacties en complimenten over het programma: “Ik ben al jaren hartstikke tevreden. Verras me maar met de nieuwe versie!”

Programmeren
Het team ging vervolgens met de wensen aan de slag. Uiteindelijk heeft Erik zich in de zomer teruggetrokken om de wensen om te zetten in technische oplossingen. De nieuwe wensen zijn geprogrammeerd. Daarna ontstaat de testfase. Eerst wordt de nieuwe versie uitvoerig getest binnen ons eigen team. Hierna gaan enkele ervaren klanten aan de slag met ZooEasy versie 12. Zij voeren allerlei handelingen uit die ze normaal ook doen: nieuwe dieren toevoegen, zoeken naar contactpersonen, proefkoppels samenstellen en het kasboek bijwerken. Alle fouten die ze tegenkomen, worden aangegeven en opgelost door ZooEasy. Pas als wij zeker weten dat alles goed werkt, wordt ZooEasy versie 12 pas écht vrijgegeven.

Uitgebreide stamboom met foto's in versie 12.

Uitgebreide stamboom met foto’s in versie 12.

Nieuw in versie 12

In versie 12 is het nog makkelijker om ZooEasy te gebruiken. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen:

– Gegevens van de fokker en/of eigenaar zijn direct opvraagbaar vanaf het detailscherm van het dier;
– Met 1 muisklik wordt duidelijk van welk dier het contact fokker/kweker is en van welke dieren hij de eigenaar is;
– De lijst met dieren kan nu op- en aflopend gesorteerd worden;
– De stamboom toont nu bij elke generatie de opgeslagen foto van de dieren;
– Bij dieren die jonger zijn dan een maand, wordt de leeftijd nu in dagen aangegeven.
– ZooEasy is nu ook geschikt voor Alpacas!

Release: november 2014
In november komt versie 12 uit. Eerst zal ZooEasy Online Single User beschikbaar komen, later in november wordt ook versie 12 uitgebracht. Hoewel er altijd wensen blijven, is het programma hiermee echt volwassen geworden. We zijn trots op alle ontwikkelingen en al onze klanten die ons jaar na jaar altijd trouw blijven, meedenken en hun medefokkers tips geven over het gebruik van ons programma. Alle overgebleven wensen nemen we mee naar ons nieuwe product: ZooEasy Single User. Voor iedereen die nog graag eenmaal de allerlaatste en beste versie voor de pc wil hebben: vanaf eind november 2014 is ZooEasy Versie 12 verkrijgbaar.